Je ideální doba na příkrm z fazolových lusků, neboť právě teď v obchodech seženete čerstvé fazolové lusky. Pokud víte, že tento příkrm budete chtít Vašemu dítěti v blízké době dát, udělejte jej hned a zamrazte ho. Na příkrm můžete také použít už mražené fazolové lusky, které v obchodech seženete celoročně. V tomto případě se ale především kvůli chuti, příliš nedoporučuje příkrm zamrazovat, stejně jako u dalších mražených luštěnin (hrášek, kukuřice).
Příprava příkrmu z fazolových lusků
- Fazolky důkladně omyjeme.
- Uštípneme jim špičky.
- Pokud máme starší fazolky, zbavíme je vláken.
- Fazolky nakrájíme na menší kousky.
- Vaříme v páře asi 10 až 15 minut.
- Uvařené fazolky rozmixujeme do hladké kaše.
Jak příkrm uchovat
- Přikrm z čerstvých fazolek můžete zamrazit. Studeným příkrmem naplníme mrazící formičku (můžete zakoupit na alza.cz nebo heureka.cz) a zamrazíme, poté přendáme do uzavíratelných sáčků (také naleznete na alza.cz nebo heureka.cz).
- Příkrm z mražených fazolek je lepší dělat čerstvý a uchovat ho maximálně do druhého dne v lednici.
Podání příkrmu
- Před podáním nezapomeňte do příkrmu přidat pár kapek vhodného oleje.
- Fazolové lusky se dají skvěle kombinovat se zeleninou, masem, ale i ovocem.
Oblíbené kombinace
- fazolové lusky, brambor, mrkev
- fazolové lusky, jablko, hruška
- fazolové lusky, jablko, hrášek
- fazolové lusky, hruška, banán
- fazolové lusky, hovězí maso, brambor, pastinák
- fazolové lusky, brambor, aljašská treska
- fazolové lusky, brambor, brokolice, hrášek
- fazolové lusky, brambor, krůtí maso
- fazolové lusky, cuketa, brambor, hrášek
- fazolové lusky, cuketa, pastinák, brambor, rýže