Jablko obsahuje vitaminy C a E, z minerálů malé množství draslíku a železa. Patří mezi nejběžnější druhy ovoce pěstované v našem podnebí, které navíc seženete celoročně. Je výborným konzervantem při zavařování dalšího ovoce. Z těchto důvodů je jablko naprosto ideální pro zavedení první ovocné přesnídávky.
Příprava jablečné přesnídávky
- Jablka důkladně omyjeme.
- Oloupeme a vykrájíme jadřince.
- Nakrájená jablka dáme do hrnce a přilijeme kojeneckou či kohoutkovou vodu.
- Jablka dáme vařit.
- Dusíme je, dokud nezměknou.
- Měkká jablka rozmixujeme ponorným mixérem.
Podání a uchování přesnídávky
- Příkrm po vychladnutí dáme do misky nebo plnicí kapsičky a podáváme.
- Můžeme jej takto uskladnit maximálně do druhého dne v lednici.
- Jablečnou přesnídávku je možné zavařit, není potřeba nic přidávat, jablko je samo o sobě konzervant.
- Můžete využít slevový kód PRIKRMY10 na 10% slevu na e-shopu domky-shop.cz, kde naleznete plnicí kapsičky či silikonové plnicí kapsičky a další produkty.