4. měsíc dopolední ovocné přesnídávky

Stejně jako v předchozím měsíci budeme dítěti nabízet svačinu ve formě ovoce. Podobně jako zeleninu i ovoce zavádíme postupně a každý nový druh zkoušíme dva až tři dny, kvůli případné alergické reakci se také doporučuje nové ovoce ze začátku tepelně upravit, což je určitě na místě u dětí, které mají větší předpoklad pro nějakou alergii.

Ovoce můžete libovolně kombinovat s již vyzkoušeným ovocem či zeleninou. 

Ovoce není v žádném případě potřeba nijak přislazovat, dítě by si mělo zvyknout na přirozenou chuť ovoce.

Po příkrmu dítě nakojte, můžete také začít nabízet vodu, ale ne na úkor kojení.

Dětská přesnídávka z jahod
4. měsíc dopolední přesnídávky

Jahodová přesnídávka

Aktuálně začíná sezona jahod 🍓. Pokud jich budete mít plnou zahrádku nebo příležitost vyrazit na samosběr, využijte toho, i když vaše dítě ještě aktuálně jahody nejí. Udělejte jahodovou přesnídávku a zavařte ji na pozdější časy, v zimě se

Přečíst celý článek
Dětská borůvková přesnídávka
3. měsíc dopolední přesnídávky

Borůvková přesnídávka

Borůvky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, který posiluje imunitní systém a působí jako prevence i lék při nachlazení, chřipce a dalších infekčních onemocnění. Tyto modré plody také obsahují vitaminy skupiny B a vitamín A. Z minerálních látek jsou bohaté na železo,

Přečíst celý článek
Dětská mangová přesnídávka
4. měsíc dopolední přesnídávky

Mangová přesnídávka

Ne nadarmo se někdy mangu přezdívá ovocný král. Mango má ze všech druhů ovoce nejvyšší podíl vitamínu A. Je také skvělým zdrojem vitamínu C a E. Velmi významný je obsah vitamínů skupiny B, především vitamínu B6

Přečíst celý článek
Dětská přesnídávka z avokáda s banánem
3. měsíc dopolední přesnídávky

Přesnídávka avokádo s banánem

Velice jednoduchou a rychlou svačinkou je avokádo s banánem. Skvělé také je, že připravíte výbornou svačinku nejen dítěti ale i sobě. Avokádo je ovoce, přestože se někdy mylně uvádí, že se jedná o zeleninu. Zvenku může mít avokádo tmavě

Přečíst celý článek
Dětská přesnídávka z blumy
3. měsíc dopolední přesnídávky

Blumová přesnídávka

Blumy chutnají podobně jako švestky, jsou ale více přirostlé k pecce a bývají šťavnatější. Slupka blumy může mít různou barvu, od žluté až po fialovou či červenou. Blumy jsou bohatým zdrojem draslíku, železa a vápníků, obsahují také vitamíny A, B,

Přečíst celý článek
Recept na dětskou nektarinkovou přesnídávku
3. měsíc dopolední přesnídávky

Nektarinková přesnídávka

Nektarinka je jednou z odrůd broskve, na rozdíl od ní ale neobsahuje chloupky na povrchu plodu. Uzrálá nektarinka má nasládlou chuť, neboť je složená z 88 % vody a 9 % cukrů. Je bohatá na minerály a vitamíny. Je zdrojem draslíku,

Přečíst celý článek
Dětská přesnídávka z banánu
3. měsíc dopolední přesnídávky

Banánová přesnídávka

Banán je zdrojem mnoha vitamínů a minerálů, obsahuje například vitamíny B, C, D a E a je bohatý na sodík, draslík, vápník a hořčík. Banán je většinou díky své sladké chuti u dětí velmi oblíbený. Banánová přesnídávka je rychlá na

Přečíst celý článek
Recept na dětskou hruškovou přesnídávku
3. měsíc dopolední přesnídávky

Hrušková přesnídávka

Hruška obsahuje vyvážený poměr vitamínů a minerálů, z vitamínů B a C, z minerálů sodík, draslík, fosfor, zinek a vápník. Vysoký obsah vlákniny a vody prospívá střevní činnosti a zbraňuje zácpě. Hruška je také bohatá na kyselinu listovou, která je velmi důležitá

Přečíst celý článek
Recept na dětskou jablečnou přesnídávku
3. měsíc dopolední přesnídávky

Jablečná přesnídávka

Jablko obsahuje vitaminy C a E, z minerálů malé množství draslíku a železa. Patří mezi nejběžnější druhy ovoce pěstované v našem podnebí, které navíc seženete celoročně. Je výborným konzervantem při zavařování dalšího ovoce. Z těchto důvodů je jablko naprosto ideální pro

Přečíst celý článek