Borůvky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, který posiluje imunitní systém a působí jako prevence i lék při nachlazení, chřipce a dalších infekčních onemocnění. Tyto modré plody také obsahují vitaminy skupiny B a vitamín A. Z minerálních látek jsou bohaté na železo, draslík a hořčík. Je dokázáno, že borůvky zmírňují střevní potíže při kolikách a při pravidelné konzumaci zlepšují zrak.
Příprava borůvkové přesnídávky
- Pokud použijeme mražené borůvky, necháme je roztát přes noc v lednici.
- Borůvky důkladně propláchneme vodou.
- Dáme je do hrnce.
- A na mírném stupni je prohřejeme.
- Borůvky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na požadovanou konzistenci.
Zajímavou kombinací může být později například dýně s batáty, jablky a borůvkami.
Podání a uchování přesnídávky
- Borůvkovou přesnídávku dáme do misky nebo plnicí kapsičky a ihned podáváme.
- Můžeme ji takto uskladnit maximálně do druhého dne v lednici.
- Můžete využít slevový kód PRIKRMY10 na 10% slevu na e-shopu domky-shop.cz, kde naleznete plnicí kapsičky či silikonové plnicí kapsičky a další produkty.
Zavaření borůvkové přesnídávky
K podušeným jablkům na chvilku přidejte vařit i borůvky. Ovoce rozmixujte, naplňte skleničky a zavařte. Vzhledem k tomu, že jablka jsou konzervant, mělo by jich být vždy dvakrát více než borůvek.
Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.