Borůvky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, který posiluje imunitní systém a působí jako prevence i lék při nachlazení, chřipce a dalších infekčních onemocnění. Tyto modré plody také obsahují vitaminy skupiny B a vitamín A. Z minerálních látek jsou bohaté na železo, draslík a hořčík. Je dokázáno, že borůvky zmírňují střevní potíže při kolikách a při pravidelné konzumaci zlepšují zrak.

Příprava borůvkové přesnídávky

Pokud zrovna není sezona borůvek, která je většinou v červenci, můžeme použít mražené borůvky.

Podání a uchování přesnídávky

Zavaření borůvkové přesnídávky

K podušeným jablkům na chvilku přidejte vařit i borůvky. Ovoce rozmixujte, naplňte skleničky a zavařte. Vzhledem k tomu, že jablka jsou konzervant, mělo by jich být vždy dvakrát více než borůvek.

Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.

Recept dětská borůvková přesnídávka
Recept dětská borůvková přesnídávka - příprava
Recept dětská borůvková přesnídávka - rozmixovana