Fenykl známe především jako koření nebo čaj, který se dává hlavně malým dětem při bolestech břicha. Často jej pijí i ženy po porodu na podporu mléka. Kromě trávení, pročišťuje organismus, uklidňuje, podporuje imunitu a pomáhá zbavit se hledů při rýmě a kašli. Můžeme udělat příkrm i z čerstvého fenyklu a přidat ho právě k příkrmu ze zeleniny, která by mohla nadýmat. Čerstvý fenykl má nasládlou chuť a je výborný s další zeleninou a dušeným masem např. v kombinaci s bramborem.

Složení fenyklu

Fenykl obsahuje velké množství vlákniny a vitamínu C, je bohatý na draslík a kyselinu listovou.

Příprava příkrmu z fenyklu

Jak příkrm uchovat

Podání příkrmu

Recept na příkrm z fenyklu
Recept na příkrm z fenyklu - důkladně očistíme
Recept na příkrm z fenyklu - vybereme listy
Recept na příkrm z fenyklu - vařený fenykl v páře
Recept na příkrm z fenyklu - nakrájený fenykl
Recept na příkrm z fenyklu - rozmixovaný fenykl
Recept na příkrm z fenyklu - konzistence po rozmixování
Recept na příkrm z fenyklu - uchování