Hruška obsahuje vyvážený poměr vitamínů a minerálů, z vitamínů B a C, z minerálů sodík, draslík, fosfor, zinek a vápník. Vysoký obsah vlákniny a vody prospívá střevní činnosti a zbraňuje zácpě. Hruška je také bohatá na kyselinu listovou, která je velmi důležitá pro růst a krvetvorbu. Patří mezi nejběžnější ovoce pěstované v našem podnebí, které navíc seženete celoročně.
Příprava hruškové přesnídávky
- Hrušky důkladně omyjeme.
- Oloupeme a vykrájíme jadřince.
- Nakrájené hrušky dáme do hrnce a přilijeme kojeneckou či kohoutkovou vodu.
- Hrušky dáme vařit.
- Dusíme je, dokud nezměknou.
-
Měkké hrušky rozmixujeme ponorným mixérem.
Hrušky můžete také pomačkat vidličkou nebo nakrájet na kousky. Záleží na konzistenci, která dítěti vyhovuje.
Podání a uchování přesnídávky
- Příkrm po vychladnutí dáme do misky nebo plnicí kapsičky a podáváme.
- Můžeme jej takto uskladnit maximálně do druhého dne v lednici.
- Můžete využít slevový kód PRIKRMY10 na 10% slevu na e-shopu domky-shop.cz, kde naleznete plnicí kapsičky či silikonové plnicí kapsičky a další produkty.
Zavaření hruškové přesnídávky
K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.