Velice jednoduchou a rychlou svačinkou je avokádo s banánem. Skvělé také je, že připravíte výbornou svačinku nejen dítěti ale i sobě.
Avokádo je ovoce, přestože se někdy mylně uvádí, že se jedná o zeleninu. Zvenku může mít avokádo tmavě zelenou až černou barvu, uvnitř pak od žluté až po světle zelenou barvu. Uprostřed je nejedlá pecka, ze které po zasazení vyroste krásná rostlina. 🙂
Avokádo je bohatým zdrojem draslíku, hořčíku, mědi, železa, zinku a fosforu. Obsahuje také vitamíny C, E, K a B. V avokádu je pouze mizivé množství cukru, naopak vyniká velkým množstvím tuku (přibližně 20 %).
Příprava avokáda s banánem
- Avokádo rozkrojíme na polovinu a vyjmeme pecku.
- Do pecky stačí zarazit nůž a jemně otočit do strany.
- Správně zralé avokádo jednoduše vyloupneme lžící ze slupky.
- Spolu s banánem avokádo rozmixujeme nebo pomačkáme vidličkou.
- Příkrm dítěti podávejte vždy čerstvý.
Pár tipů na závěr
Avokádo samotné má specifickou chuť, proto jej dítěti podáváme právě s banánem. Později můžeme udělat k odpolední svačině i avokádovou pomazánku.
Přidejte k rozmixované přesnídávce, z avokáda a banánu, kakao a udělejte si výbornou svačinu pro sebe či starší děti. Získáte skvělou avokádovou pěnu. Nahoru můžete přidat oříšky a semínka, výborná je také s borůvkami.