Ne nadarmo se někdy mangu přezdívá ovocný král. Mango má ze všech druhů ovoce nejvyšší podíl vitamínu A. Je také skvělým zdrojem vitamínu C a E. Velmi významný je obsah vitamínů skupiny B, především vitamínu B6 neboli pyridoxinu. Z minerálů je v něm nejhojněji zastoupen draslík, hořčík a železo.

Mango skladujte ideálně v pokojové teplotě, příliš mu nesvědčí nízké teploty. Dužina zralého manga má sytě žlutou až oranžovou barvu, je šťavnatá a směrem k pecce vláknitá. Pro příkrm použijte vždy zralé mango, jehož dužina bude měkká a bude se sama rozpadat.

Příprava mangové přesnídávky

Mango dětem můžeme podávat syrové nebo jej chvilku povařit jako předchozí ovoce.

Pokud se neobjeví žádná nežádoucí reakce, můžete dále dítěti mango podávat jen čerstvé.

Podání a uchování přesnídávky

Zavaření mangové přesnídávky

K podušeným jablíčkům na chvilku přidejte vařit i mango. Ovoce rozmixujte, naplňte skleničky a zavařte. Vzhledem k tomu, že jablka jsou konzervant, mělo by jich být vždy dvakrát více než manga.

Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.

Recept dětská mangová přesnídávka
Recept dětská mangová přesnídávka - rozmixovaná
Recept dětská mangová přesnídávka - konzistence