Blumy chutnají podobně jako švestky, jsou ale více přirostlé k pecce a bývají šťavnatější. Slupka blumy může mít různou barvu, od žluté až po fialovou či červenou. Blumy jsou bohatým zdrojem draslíku, železa a vápníků, obsahují také vitamíny A, B, C a E. Stejně jako pro švestky platí, že blumy zlepšují peristaltiku střev, které čistí a působí tak preventivně proti ukládání nežádoucích usazenin.
Příprava blumové přesnídávky
- Vybereme opravdu zralé blumy, poznáme to podle slupky, která půjde lehce odloupnout.
- Blumy důkladně omyjeme.
- Oloupeme a odstraníme pecku.
- Kousky blumy dáme do hrnce a přilijeme malé množství kojenecké či kohoutkové vody.
- Blumy dáme vařit na mírný plamen.
- Měkké blumy rozmixujeme ponorným mixérem. Můžete je také pomačkat vidličkou či nakrájet na malé kousky. Záleží na konzistenci, která dítěti vyhovuje.
Jak příkrm podat a uchovat
- Příkrm po vychladnutí dáme do misky nebo plnicí kapsičky a podáváme.
- Můžeme jej takto uskladnit maximálně do druhého dne v lednici.
- Můžete využít slevový kód PRIKRMY10 na 10% slevu na e-shopu domky-shop.cz, kde naleznete plnicí kapsičky či silikonové plnicí kapsičky a další produkty.
Zavaření blumové přesnídávky
K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.