Blumy chutnají podobně jako švestky, jsou ale více přirostlé k pecce a bývají šťavnatější. Slupka blumy může mít různou barvu, od žluté až po fialovou či červenou. Blumy jsou bohatým zdrojem draslíku, železa a vápníků, obsahují také vitamíny A, B, C a E. Stejně jako pro švestky platí, že blumy zlepšují peristaltiku střev, které čistí a působí tak preventivně proti ukládání nežádoucích usazenin.

Příprava blumové přesnídávky

Jak příkrm podat a uchovat

Zavaření blumové přesnídávky

K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.

Recept dětská přesnídávka z blumy - Nakrájená
Recept dětská přesnídávka z blumy - oloupaná a nakrájená
Recept dětská přesnídávka z blumy - vaření
Recept dětská přesnídávka z blumy - rozmixovaná
Recept dětská přesnídávka z blumy - konzistence