Patizon je celkem netradiční zelenina, která si právem získává stále vetší popularitu. Sama jsem ji do nedávna neznala. Patizon je velmi chutný a zdravý, naprosto ideální pro vaření v páře, a tedy i k prvním příkrmům. Tato zelenina nenápadně připomíná cuketu a dýni, existuje jí spoustu tvarů i barev.

Patizon má měkkou strukturu s tenoučkými vlákny a jemnou, šťavnatou chuť, díky které se hodí k jakékoliv zelenině či masu.

Složení patizonu

Tato odrůda dýně diskovitého tvaru obsahuje 90 % vody. Z minerálních látek v patisonech najdeme např. sodík, draslík, železo či fosfor, je bohatý na vitamín C a především žluté plody obsahují betakaroten.

Příprava příkrmu z kukuřice

Jak příkrm uchovat

Podání příkrmu

Recept dětský příkrm patizon
Recept dětský příkrm patizon - rozkrojený
Recept dětský příkrm patizon - rozkrojený a nakrájený
Recept dětský příkrm patizon - nakrájený
Recept dětský příkrm patizon - uvařený