Brokolice se stala v české kuchyni populární až v průběhu 20. století, to však nemění nic na tom, že se jedná o skvělou zeleninu plnou vitaminů i minerálních látek. Nejvýznamnější je obsah vitaminu C, E, kyseliny listové, železa, draslíku, hořčíku a vápníku. Brokolice se skvěle hodí k přípravě krémové polévky, můžete ji udělat samotnou nebo v kombinaci s jinou zeleninou. My ji doma máme moc rádi s cuketou nebo hráškem.

Suroviny na přípravu brokolicové polévky

(gramáže uzpůsobte podle počtu porcí)

Postup na přípravu brokolicové polévky

Recept dětská brokolicová polévka s krutony - ingredience
Recept dětská brokolicová polévka s krutony - příprava polévky
Recept dětská brokolicová polévka s krutony - hotová polévka

Příprava krutonů do brokolicové polévky

Krutonky můžeme udělat z jakéhokoliv chleba – domácího, toustového či klasického kupovaného. Nakrájené kousky chleba dáme na pečicí papír a pečeme v troubě na 150 °C asi 15 minut. Troubu často kontrolujeme a sem tam můžeme krutonky promíchat, protože se rychle pálí.
Recept dětská brokolicová polévka s krutony - příprava krutonu
Recept dětská brokolicová polévka s krutony - hotové krutóny