Troufám si tvrdit, že čerstvý fenykl není v našich kuchyních příliš často používaný. Sama jsem ho objevila až s prvními příkrmy. Což je určitě škoda, protože se jedná o skvělou zeleninu, která obsahuje velké množství vitamínu C. Fenykl je také výborným pomocníkem proti nadýmání, proto jej možná znáte v podobě koření nebo čaje a vybaví se vám v souvislosti s bolením bříška vašeho miminka.

Jak připravit fenykl do polévky

Recept dětská fenyklová polévka s krutony - příprava fenyklu
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - rozkrojený fenyklu
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - nakrájeny fenykl

Suroviny na přípravu fenyklové polévky

(gramáže uzpůsobte podle počtu porcí)

Postup na přípravu fenyklové polévky

Recept dětská fenyklová polévka s krutony - smažení cibule a česneku
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - restování fenyklu a cukety
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - přilijeme vývar
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - vaření
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - po rozmixovaní
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - přidáme krutony
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - pro dospělé

Příprava krutonů do fenyklové polévky

Krutonky můžeme udělat z jakéhokoliv chleba – domácího, toustového či klasického kupovaného. Nakrájené kousky chleba dáme na pečicí papír a pečeme v troubě na 150 °C asi 15 minut. Troubu často kontrolujeme, můžeme je promíchat, protože se rychle pálí.
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - příprava krutonu
Recept dětská fenyklová polévka s krutony - krutony po orestovani

Diskuze k receptu na přípravu Fenyklové polévky