Banán je zdrojem mnoha vitamínů a minerálů, obsahuje například vitamíny B, C, D a E a je bohatý na sodík, draslík, vápník a hořčík. Banán je většinou díky své sladké chuti u dětí velmi oblíbený. Banánová přesnídávka je rychlá na přípravu, není potřeba mixer, a proto svačinku můžete přichystat i když Vaše dítě spí.

Tip pro banánovou přesnídávku

Banán můžete nechat v pokojové teplotě dozrát. Ničemu nevadí, když slupka banánu začíná místy hnědnout. Díky tomu naopak získá nasládlou chuť a dětem bude ještě více chutnat.

Banán je ideální v kombinaci s kyselejším ovocem, můžete jím například osladit meruňkovou přesnídávku. Výborný je také s neochuceným bílým jogurtem.

Příprava banánové přesnídávky

Zavaření banánové přesnídávky

K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.

Recept dětská přesnídávka z banánu
Recept dětská přesnídávka z banánu - nakrájený banán
Recept dětská přesnídávka z banánu - konzistence
Recept dětská přesnídávka z banánu - konzistence banánu