Nektarinka je jednou z odrůd broskve, na rozdíl od ní ale neobsahuje chloupky na povrchu plodu. Uzrálá nektarinka má nasládlou chuť, neboť je složená z 88 % vody a 9 % cukrů. Je bohatá na minerály a vitamíny. Je zdrojem draslíku, vápníku, sodíku, železa, zinku či hořčíku. Z vitamínů stahuje například vitamín A, C a B3. Samotná nektarinka je bohatá na vlákninu a má pozitivní vliv na vylučování. Může tak pomoci v případě zácpy.

Příprava nektarinkové přesnídávky

Podání a uchování přesnídávky

Zavaření nektarinkové přesnídávky

K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.

Recept dětská přesnídávka z nektarinky
Recept dětská přesnídávka z nektarinky - nakrájená
Recept dětská přesnídávka z nektarinky - vaření ve vodě
Recept dětská přesnídávka z nektarinky - rozmixovaná
Recept dětská přesnídávka z nektarinky - konzistence po mixování