Nektarinka je jednou z odrůd broskve, na rozdíl od ní ale neobsahuje chloupky na povrchu plodu. Uzrálá nektarinka má nasládlou chuť, neboť je složená z 88 % vody a 9 % cukrů. Je bohatá na minerály a vitamíny. Je zdrojem draslíku, vápníku, sodíku, železa, zinku či hořčíku. Z vitamínů stahuje například vitamín A, C a B3. Samotná nektarinka je bohatá na vlákninu a má pozitivní vliv na vylučování. Může tak pomoci v případě zácpy.
Příprava nektarinkové přesnídávky
- Vybereme opravdu zralé nektarinky, poznáme to podle slupky, která půjde lehce odloupnout.
- Nektarinky důkladně omyjeme.
- Oloupeme a odstraníme pecku.
- Kousky nektarinky dáme do hrnce a přilijeme malé množství kojenecké či kohoutkové vody.
- Nektarinky dáme vařit na mírný plamen.
- Jelikož nektarinky obsahují velké množství vody, můžete slít přebytečnou vodu.
- Měkké nektarinky rozmixujeme ponorným mixérem. Můžete je také pomačkat vidličkou či nakrájet na malé kousky. Záleží na konzistenci, která dítěti vyhovuje.
Podání a uchování přesnídávky
- Příkrm po vychladnutí dáme do misky nebo plnicí kapsičky a podáváme.
- Můžeme jej takto uskladnit maximálně do druhého dne v lednici.
- Můžete využít slevový kód PRIKRMY10 na 10% slevu na e-shopu domky-shop.cz, kde naleznete plnicí kapsičky či silikonové plnicí kapsičky a další produkty.
Zavaření nektarinkové přesnídávky
K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.