Banán je zdrojem mnoha vitamínů a minerálů, obsahuje například vitamíny B, C, D a E a je bohatý na sodík, draslík, vápník a hořčík. Banán je většinou díky své sladké chuti u dětí velmi oblíbený. Banánová přesnídávka je rychlá na přípravu, není potřeba mixer, a proto svačinku můžete přichystat i když Vaše dítě spí.
Tip pro banánovou přesnídávku
Banán můžete nechat v pokojové teplotě dozrát. Ničemu nevadí, když slupka banánu začíná místy hnědnout. Díky tomu naopak získá nasládlou chuť a dětem bude ještě více chutnat.
Banán je ideální v kombinaci s kyselejším ovocem, můžete jím například osladit meruňkovou přesnídávku. Výborný je také s neochuceným bílým jogurtem.
Příprava banánové přesnídávky
- Banán oloupeme a omyjeme.
- Očištěný a nakrájený banán přendáme do misky.
- Pomocí vidličky banán důkladně rozmačkáme.
Pokud Vašim dětem banánová přesnídávka nebude chutnat, můžete vyzkoušet banán na malou chvíli dát klasicky na páru.
Zavaření banánové přesnídávky
K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.