Švestka patří mezi další ovoce, které roste v našem podnebném pásmu, je proto vhodná pro přesnídávkové příkrmy. Vybírejte velmi zralé švestky, které obsahují více cukru a nejsou tak kyselé. Švestky jsou bohaté na vlákninu a mají pozitivní vliv na vylučování. Mohou tak pomoci v případě zácpy.

Příprava švestkové přesnídávky

Podání a uchování přesnídávky

Zavaření švestkové přesnídávky

K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.

Recept dětská přesnídávka ze švestky
Recept dětská přesnídávka ze švestky - oloupaná
Recept dětská přesnídávka ze švestky - pokrájená
Recept dětská přesnídávka ze švestky - vaření
Recept dětská přesnídávka ze švestky - po vaření
Recept dětská přesnídávka ze švestky - rozmixovaná
Recept dětská přesnídávka ze švestky - konzistence