Na meruňkovou přesnídávku je ideální čas, neboť se na trzích i v obchodech začaly objevovat čerstvé meruňky. Navíc má příkrm z meruněk příjemnou osvěžující chuť, která se v horkých letních dnech hodí. Meruňky jsou výborným zdrojem vitaminu A. Významný je také obsah draslíku, fosforu, vápníku a železa.

Příprava meruňkové přesnídávky

Podání a uchování přesnídávky

Zavaření meruňkové přesnídávky

K jakémukoliv ovoci vždy přidejte dvojnásobek jablek jako konzervant a zavařte. Takto vám přesnídávka vydrží i několik měsíců. Před podáním zkontrolujte víčko, případně ochutnejte.

TIP pro meruňkovou přesnídávku

Pro přesnídávku vybírejte opravdu zralé až přezrálé meruňky, aby příkrm nebyl kyselý. Poznáte to podle slupky, která půjde jednoduše sloupnout. Pokud i přesto nebude příkrm sladký, nepřidávejte cukr, ale použijte k oslazení již zavedené sladké ovoce (ideální je např. banán).
Recept dětská přesnídávka z meruňky - nakrájená očištěná
Recept dětská přesnídávka z meruňky - rozmixovaná
Recept dětská přesnídávka z meruňky - konzistence