Kedlubna nebo kedluben? 🙂 Přemýšleli jste někdy, která varianta je správně? Obě. Volba, zda použijete ženský či mužský rod, je pouze na vás. 🙂 Přestože se nám někdy může zdát kedlubna příliš obyčejná, patří mezi nejzdravější zeleninu. Setkat se můžeme s různými odstíny bílé, modrofialové a zelené barvy. Platí, že čím jsou kedlubny mladší a tedy i menší, tím lépe.

Složení kedlubny

Kedlubna obsahuje velké množství vitaminů B1 a B2, vitamin E, C a K. Je bohatá na kyselinu listovou, vápník, draslík, hořčík, železo a selen, který má antioxidační účinky.

Příprava příkrmu z kedlubny

Jak příkrm uchovat

Studeným příkrmem naplníme mrazící formičku (můžete zakoupit na alza.cz nebo heureka.cz) a zamrazíme, poté přendáme do uzavíratelných sáčků (také naleznete na alza.cz nebo heureka.cz).

Podání příkrmu